LUCIE LUŠTINCOVÁ

LUCIE LUŠTINCOVÁ – objev skyrunningu

Ambiciózní Lucie se sportování věnuje již od mala. Před pár lety se stala součástí skialpového týmu Lusti Skialp Team, ale až vloni začala závodit v běhání, a to hned v závodech po horách. A s jakými výsledky!



Proč zrovna lyžování

Rodinná firma na výrobu lyží předurčila Lucce jízdu na lyžích. Závodně lyžovala na sjezdovkách a teprve před 3 lety se začala věnovat i skialpinismu. Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako juniorka vyhrála Český pohár a MČR. V ženách zatím byla 2x druhá v ČP a jednou 3. na MČR.

Neoblíbenost běhu v dětství versus jednička v běhu nyní

I když Lucka v dětství závodně lyžovala, nebavilo ji kromě lyží nic jiného. Ani kolo ani běh. Až před třemi lety objevila kouzlo běhu a díky tomu, že pochází z Krkonoš, tak hned běhu v horách a v terénu. Vloni v srpnu se zúčastnila svého prvního horského maratonu v Beskydech – Slezského maratonu a k překvapení všech závodníků, diváků i sebe samé, horský závod na 40 km vyhrála! Nikdy si neuměla představit, že by ji zajímaly závody takto dlouhé a těžké, ale toto vítězství v ní odstartovalo nadšení pro další běhy v horách. Ihned se přihlásila na další náročný závod – Nezmar Skymaraton, který se koná jen v terénu a měří 43 km. Jen těsně doběhla druhá. Nečekané úspěchy ji hned postavily mezi naše špičky ve skyrunningu, běhá nyní 5x – 6x týdně. Za první tři měsíce tohoto roku má naběháno přibližně 900 km a nastoupaných okolo 40 000 výškových metrů. Další stovky kilometrů pak samozřejmě na skialpech.

Výzvy na rok 2015

Letos se můžete s Lucií setkat na mnoha závodech, její plány jsou velmi ambiciózní. Když nepočítá několik svých menších oblíbených závodů, určitě se objeví na květnovém Perun SkyMaratonu, v létě pak na STRC Krkonoše Maratonu, Salomon Slezský Maratonu a v září zabojuje na Nezmar SkyMarathonu. Kromě českých závodů se již těší i do Francie na Marathon du Mont Blanc a další horské akce.

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: