Recenze adidas Supernova Glide 8 – dokonalá vyváženost

Recenze adidas Supernova Glide 8 – dokonalá vyváženost

Parametry

Značka adidas
Celé jméno recenzovaného výrobku adidas Supernova Glide 8
Pro jaký povrch je bota vhodná Silnice, Dráha
Pro jaký druh běhu je bota vhodná Rekreační běh, Vytrvalostní trénink, Dlouhé až velmi dlouhé tratě (půlmaratón až ultra)
Hmotnost 314 g (UK 8.5) g
Šněrování klasické
Zpevnění klenby ano
Sklon pata - špička 10 mm
Podpora nohy neutrální
Infocena 3799 Kč
Dodává adidas

Zaujalo mě

  • pohodlnost
  • odpružení Boost
  • trvanlivost materiálů (odpružení Boost a podrážka Continental)

Shrnutí recenze

Ideální běžecké boty pro objemový trénink mají jméno Supernova Glide a pochází z dílny adidasu. Jedná se již o osmou generaci, během let tento model výrobce vyladil takřka do dokonalosti. Skvělé odpružení zajistí materiál Boost a odolnost podrážky zaručuje firma Continental.

Materiál svršku, použitá membrána, prodyšnost

Přední část boty je vyrobená z prodyšné síťoviny, která zajišťuje perfektní odvětrání. Na bocích botu zpevňují klasické 3 proužky, které jsou navíc reflexní, ale ani ve střední části nebylo opomenuto větrání ze stejné prodyšné síťoviny. Pata je řádně zpevněná a s vytaženým jazýčkem na ochranu achilovky. Špičku kryje částečně vytažená podrážka. Jazyk je po obou stranách spojený s botou.

Glide 8 pohled na podrážkuGlide 8 pohled na podrážku

Glide 8 detail pataGlide 8 detail pata

Glide 8 pohled ze předuGlide 8 pohled ze předu

Podívejte se na další fotografie k článku….

Odpružení boty, použité materiály v podešvi apod.

O odpružení se postará stále více využívaný materiál Boost v mezipodevši, ten je tvořený energetickými kapslemi, které fungují tak, že se při došlapu stlačí a při odrazu vrátí stlačenou energii. Výrobce garantuje výbornou pružnost a výdrž i při extrémních teplotách. Vyjímatelné vložky jsou z EVA pěny. Nejen na tomto modelu jsme už vyzkoušeli, že Boost má navíc vysokou životnost a „prošlape“ se o poznání později než ostatní druhy odpružení, které jsme dosud měli možnost otestovat.

Podrážka, přilnavost, chování na mokrém povrchu apod.

Životnost a stabilitu zajišťuje podrážka Continental, kterou adidas u svých modelů s oblibou používá. Torsion System se postará o stabilitu na krut i ohyb střední části boty a špičku ponechá volnou. Vzorek je uzpůsoben na tvrdší povrch, to ale neznamená, že je nemůžete vzít třeba na lesní cestu.

Osobní zkušenost

Boty jsou určené na objemový trénink nebo prostě na normální rekreační běh, tomu odpovídá i solidní odpružení. Použité technologie, zaručují dlouhou životnost s důrazem na funkční vlastnosti. Boty jsou lehké, dobře odvětrané a hlavně pohodlné. Podrážka je navržena především na asfaltové povrchy. Jejich optimální vyváženost oceníte i na velmi dlouhých tratích.

Další informace

Logo adidasFirma adidas patří mezi přední světové výrobce sportovního vybavení. Jejich sortiment běžeckých bot se zaměřuje na závodní i rekreační běh na silnici, v terénu a další. V roce 2013 adidas představil revoluční technologii boost™ poskytující nejvyšší energetickou návratnost pohybu v historii.

Zajímavé vybavení

Napiš, jakou máš zkušenost ty

Odpovídáte na komentář: