SLOVINSKO: Krásná odpočinková trasa kolem jezera Bohinj

SLOVINSKO: Krásná odpočinková trasa kolem jezera Bohinj

Turistický region
Zahraničí
Kraj
Ostatní
Délka trasy (km)
12
Povrch
Převážně terénní
Převýšení (m)
167

Odpočinková, rovinatá a vyhlídková trasa uprostřed slovinských Alp kolem jezera Bohinj. Polovina je technický trail, který prostě baví a druhá polovina je naopak jednoduchá turistická stezka, na které můžete potrénovat intervaly. ;)

Trasa začíná ve vesničce na okraji jezera Bohinj, Ribčev Laz. Odtud se vydáme k jezeru, kde na jeho cípu uvidíme turistikou stezku, která vede přímo podél břehu.

Upravená cestička se brzy promění v lesní trail plný překážek v podobě kamení, kořenů nebo dokonce (v létě) vyschlého koryta řeky – ideální hřiště pro všechny milovníky trailů! Bližší navigace snad ani není potřeba, cestička se klikatí podél jezera, až na jeho samém konci je potřeba na jeho cípu pokračovat mírně směrem chatičky a hotely, které se před vámi rozprostřou. Cesta následně navazuje na silnici až ke kempu Ukanc, za kterým se vedle silnice objeví písčitá, upravená stezka pro pěší.

Ta vás dovede zpět až do Ribčev Lazu. A pokud byste přeci jen raději ty traily, můžete se v Ukancu vydat doprava směr červená turistická stezka a lanovka nad jezero a následně odpočit vlevo a napojit se na trail, který se klikatí v lese cca kolem výšky 600 m.n.m. a vyvede vás také ve vesničce Ribčev Laz.

A bonus? kdykoliv vám bude příliš vedro nebo budete unavení, můžete prostě rovnou skočit osvěžit se do čisté a průzračné vody v jezeře! 🙂

GPS souřadnice startu: 46.300555555556, 13.9425

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: