Inov-8 Brdský kros 15 km

Inov-8 Brdský kros 15 km

Turistický region
Praha
Kraj
Praha
Délka trasy (km)
15
Povrch
Přírodní terén
Převýšení (m)
579

Když jsem frčel autem po dálnici směrem na Strakonice, ani ve snu mě nenapadlo, jaké dramatické rokle a kamenité stráně se skrývají jen 40 minut z centra Prahy.

Obě tratě vedou celé lesem, dokonce i zázemí závodu je zasazeno do kulis lesního divadla! Proběhneš se po lesních cestách a cestičkách, zaběhneš do rokle, zase se z ní vyškrábeš a už už je tu další kopeček ke zdolání. Máš obavy, že bude v aprílovém měsíci pršet? Žádný strach, počasí bude to poslední, na co budeš myslet. Okolí bude v dubnu v plném jarním rozpuku: Mechové peřiny zjemňující všudypřítomné kameny (pokud bys ještě nevěděl, jak se s nimi vypořádat, zde je malý návod: KÁMEN), borůvčí lemující tvé kroky, jehličím vystlané cestičky a listnáčema okořeněné rokle. Je opravdu na co se těšit.

Kromě kopců a kopečků tě čekají i krátké strmé seběhy a kochací rovinky. Náročný, ale pocitově velmi intenzivní běh pro probuzení tvých smyslů a protažení nohou na začátku sezony. 🙂

Je to opravdový trail, ne žádný obyčejný asfaltový závod. Trať je velmi pestrá a proměnlivá, odejdeš unavený, ale spokojený se svým výkonem.

GPS souřadnice startu: 49.924932257642645, 14.471026585765003

Zajímavé vybavení

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: