Jedním slovem rekordní. Ostatně – jako každý rok. A taky nabitý emocemi od startu až do cíle. Endorfiny, pocit překonání sebe sama, radost ze svého výkonu i sdílená radost za parťáky v týmu. Když k tomu přidáme příjemnou trať v CHKO Třeboňsko v barevné podzimní přírodě, ideální běžecké počasí a parádní atmosféru v cíli, byl z toho krásný sportovní den pro všechny – běžce i jejich doprovod.
Pojďte se s námi společně proběhnout před víkendem nabitým zajímavými přednáškami. Zahřejeme se, protáhneme tělo a ještě můžete vyzkoušet nejnovější modely značky Puma.
Začátkem října odstartoval již 20. ročník extrémního závodu ULTRA GOBI. Závod po stopách starodávné Hedvábné stezky přilákal na start přes pět tisíc sportovců z celého světa, padesátka z nich se zúčastnila 400km závodu bez podpory napříč pouští.
Zkušený běžec, který nás několikrát reprezentoval na zahraničních šampionátech v trailovém běhu a ve skyrunningu a má řadu pódiových umístění z domácích mistrovství. Jirka Petr je hlavně univerzální běžec, který umí na silnici, v terénu i vysokých horách na tratích od 10 km až po sto mil. Letos v létě si splnil jeden z běžeckých snů a postavil se na start královské stomílovky okolo Mont Blancu (UTMB), a i přes zdravotní problémy, které provázely jeho trénink, se mu podařilo závod dokončit se ctí. S Jirkou jsme probrali nejen jeho zážitky z tohoto závodu, ale i jeho trénink a plány do další sezóny.
Dnes vám přinášíme rozhovor s Janou Cíchovou. Jana je v dnešní době nejlepší a nejuniverzálnější závodnicí v Nordic Walking v České republice. Dosahuje skvělých výsledků na 5, 10 i 21km tratích v tuzemské, ale i silné zahraniční konkurenci. V posledních letech absolvovala několik ultra závodů včetně B7. Je velkým vzorem pro své okolí – a to nejen ve sportovní rovině, ale i v té lidské. Její houževnatost, disciplína a pracovitost, stejně jako její laskavý a podporující přístup k lidem kolem je nesmírně motivující.
Závodní sezóna je v plném proudu, a tak je nejvyšší čas si povědět o tom, jak se na takový závod připravit. Naběhané objemy, bohužel, neošálíme, ale můžeme se pokusit z toho, co máme natočeno, vytřískat maximum.